Tiedote lehdistölle 9.3.2020

10.3.2020

Helsinkiin uusi taitoluisteluseura: ”Taitoluistelun uusi suunta”

Helsinkiin muodostuu tänä keväänä pääkaupungin suurin ja ainoa yksinluisteluun keskittyvä seura Helsingin Taitoluisteluakatemia. Uusi seura aloittaa toimintansa 1.5.2020, kun Oulunkylän Taitoluisteluklubi (OTK) ja Helsingfors Skridskoklubb:sta (HSK) erkaneva yksinluistelu yhdistävät toimintonsa. Uudessa seurassa on yhteensä yli 220 luistelijaa. Yhdistymisestä on informoitu sekä Suomen Taitoluisteluliittoa että HSK:n hallitusta.

Uudessa seurassa yhdistyvät OTK:n osaaminen taitoluistelun elinikäisen harrastamisen mahdollistamisessa ja uuteen seuraan siirtyvän yksinluistelun perinteet ja osaaminen kilpatoiminnassa.

”Helsingin Taitoluisteluakatemia on kaupungin ainoa seura, joka keskittyy yksinluisteluun ja jossa taitoluistelua voi harrastaa SM-tasolla, kansallisella ja alueellisella tasolla tai harrastaa puhtaasti harrastamisen ilosta.”, Helsingin Taitoluisteluakatemian vasta valittu puheenjohtaja Maiju Laaksonen kertoo.

OTK:n ja uuteen seuraan siirtyvien yksinluistelijoiden yhdistyminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia molemmille osapuolille.

”Meille yhdistyminen tarkoittaa aiempaa isompaa kokonaisuutta ja sitä kautta mahdollisuutta laajentaa harrastemahdollisuuksia. Haluamme, että luistelijat voivat harrastaa taitoluistelua itselleen sopivalla tavalla”, kertoo OTK:n vanha puheenjohtaja Taru Salmi.

”Yhdistyminen OTK:n kanssa mahdollistaa lajin kehittämisen yksinluistelun tarpeet edellä ja samalla laajentaa toimintaa harraste- ja kevytkilvan puolelle”, kertoo Akatemiaan HSK:sta siirtyvien yksinluistelijoiden edustaja Turo Mäki.

Taitoluistelun ilot ja hyödyt tarjolla yhä useammille – huippu-urheilua unohtamatta

Yksinluisteluun keskittyvän seuran perustamisesta ja eri seurojen välisestä yhteistyöstä on käyty keskusteluja Helsingissä jo vuosia. Toisin kuin muodostelmaluistelussa yksinluistelussa on harvemmin ollut tarjolla kevytkilparyhmiä tai harrastepuolta. Uusi seura tarjoaa harrasteryhmät lapsista aikuisiin.

”Taitoluistelu on erinomainen lajivalinta myös harrastepuolella. Tällä hetkellä tilanne on se, että harrastus usein loppuu tai edessä on seuran vaihtaminen, jos lapsi tai nuori ei halua harjoitella 6-8 kertaa viikossa. Tärkeää on, että luistelija pystyy nauttimaan lajista omalla polullaan, ja tämän polun Helsingin Taitoluisteluakatemia pystyy tarjoamaan.”, Laaksonen sanoo.

Taitoluisteluakatemiassa panostetaan tosissaan myös kilpatoimintaan.

”Taitoluisteluakatemia on erinomainen valinta myös heille, jotka tähtäävät lajin huipulle. Yksinluistelun valmennustiimimme rakentuu vahvoista ammattilaisista, joista jokaisella on oma osaamisalueensa. Valmentajat kouluttautuvat säännöllisesti, ja tulevalla kaudella seuran sisäisissä koulutuksissa keskitymme luistelijan kohtaamiseen ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen. Luistelijoille on siten tarjolla turvalliset ja ammattimaiset puitteet kehittyä.”, Laaksonen sanoo.

Helsingin Taitoluisteluakatemia haluaa tarjota taitoluistelun ilot ja hyödyt kaikille ja olla eturintamassa rakentamassa lajin tulevaisuutta.

”Taitoluistelu on monipuolinen laji, jossa voi haastaa itsensä, oppia elämän kannalta keskeisiä taitoja kuten pitkäjänteisyyttä, kärsivällisyyttä ja yrittämistä. Taitoluistelu on myös monipuolista liikuntaa, kunto- tanssi- ja lajitaitoharjoittelua, esiintymistä ja musiikin tulkintaa. Mikä tärkeintä, harrastus tuo mukanaan uuden ystäväpiirin.”, Laaksonen toteaa.

”Olemme sitoutuneita ja innostuneita rakentamaan taitoluistelun uutta suuntaa.”, Salmi ja Mäki summaavat.

Yhteystiedot:

Maiju Laaksonen, 040 544 1760

Taru Salmi, 0400 420 642

Turo Mäki, 050 328 6736

 

Taustatietoa

Helsingin Taitoluisteluakatemia aloittaa toimintansa 1.5.2020, kun Oulunkylän Taitoluisteluklubi (OTK) ja Helsingfors Skridskoklubb:sta (HSK) erkaneva yksinluistelu yhdistävät toimintonsa. Yhdistymisessä OTK muuttaa nimensä Helsingin Taitoluisteluakatemiaksi.

Oulunkylän taitoluisteluklubi (OTK) on aloittanut aktiivisen toimintansa vuonna 1998. Seura syntyi alun perin tarpeesta mahdollistaa yksinluistelun harrastaminen kullekin luistelijalle sopivassa määrin. Seuran lähtökohta ensimetreistä lähtien on ollut luistelijalähtöisyys: kaikki saavat harrastaa sillä tasolla kuin ovat ja ketään ei karsita pois. OTK on myös ollut aikuisluistelun uranuurtaja Helsingissä. OTK:n toiminta rakentuu vahvasti elinikäisen harrastamisen kautta.

Nyt siirtyvä yksinluistelu edustaa kauden 2019-2020 loppuun Helsingfors Skridskoklubb:ia (HSK).