OTK - luistelijan polku

LUISTELIJAN POLKU - OTK

Luistelukoulu on lapselle hyvä harrastus. Hän oppii leikin ja kisailun lomassa sellaiset perusluistelutaidot, joista on iloa ja hyötyä aikuisenakin. Luistelukoulussa lapsi kokee ryhmään kuulumisen sekä toverillisuuden merkityksen.

Jääsäihkeet on harrastusryhmä muutaman vuoden luistelleille ja luistelun perustaidot omaaville kouluikäisille lapsille. He luistelevat kerran viikossa ja ohjelmaan kuuluu myös oheisharjoittelua.

Jääkristallit on kehitysryhmä lapselle, joka on luistellut säännöllisesti noin vuoden. Kristallit luistelevat pääsääntöisesti kaksi kertaa viikossa. Ohjelmaan kuuluu lisäksi oheisharjoittelua. Ryhmässä harjoitellaan kaikkia taitoluistelun peruselementtejä.

Jäätähdet ovat kehitysryhmä, jonka luistelijat ovat harrastaneet luistelua säännöllisesti vähintään kaksi vuotta. Valmennus tähtää peruselementtien ja yksöishyppyjen hallintaan. Osa Jäätähdistä harjoittelee jo ensimmäistä kilpailuohjelmaansa. Jäätähdillä on viikossa 3-4 jääharjoitusta ja lisäksi oheisharjoittelua.

K2-kilparyhmä harjoittelee jäällä 4-6 kertaa viikossa. Ryhmässä harjoitellaan taitoluistelun peruselementtejä ja luistelijat hallitsevat pääsääntöisesti kaikki yksöishypyt. Luistelijat harjoittelevat kilpailuohjelmiaan yksilöllisen kehityksen mukaan. Lisäksi oheisharjoittelua.  

K1-kilparyhmä on tarkoitettu kaksoishyppyjä harjoitteleville luistelijoille, jotka haluavat osallistua kilpailuihin. Luistelijat harjoittelevat jäällä 5-6 kertaan viikossa. Jääharjoittelua tuetaan oheisharjoittelulla.

Timantit on tarkoitettu 12–19-vuotiaille harrastus- tai kilpataustaisille luistelijoille. Harjoittelumahdollisuuksia on 3 kertaa viikossa. Luistelijoilla on mahdollisuus harrastaa taitoluistelua kilparyhmää rennommin ja ylläpitää aiemmin hankittuja taitojaan. Nuoret osallistuvat toiminnan suunnitteluun.

Aikuisluistelijoille on tarjolla kolme erilaista ryhmää - perusalkeista vauhdikkaampaan menoon.

Titaanit ovat kilpataustaisia aikuisluistelijoita, jotka harjoittelevat omatoimisesti kerran viikossa