Vanhempien rooli luistelijan tukena

Hienoa, että lapsesi on valinnut taitoluistelun. Kaikilla on mahdollisuus saada lajistamme hieno harrastus! Meidän vanhempien on oltava hereillä - seurata kehittyvää lasta ja oppia taitoluistelusta!

 

ALLE KOULUIKÄISEN VANHEMPIEN TOP3

1. Varmista, että lapsesi liikkuu päivittäin. Liiku yhdessä lapsesi kanssa. Monipuolinen liikunta ja eri lajit luovat edellytykset luistelutaitojen oppimiselle.

2. Kannusta, iloitse, innosta

3. Muistathan, että valmentaja on oman alansa asiantuntija ja hänen tehtävänään on suunnitella ja vetää juuri lapsesi tasoiset ja hänelle sopivat harjoitukset.

 

PERUSKOULUIKÄISEN LUISTELIJAN VANHEMMAN TOP5

1. Anna lapselle lupa tuntea ja kokeilla omia rajojaan - toimi näiden tunteiden sanoittajana ja tukijana. Tunnista omat tunteesi ja muista, että kyseessä on lapsen harrastus.

2. Alakouluikäisen tulisi liikkua vähintään 14 tuntia viikossa!

3. Huolehdi, että jääkaapista löytyy terveellistä ruokaa, lapsesi nukkuu riittävästi ja harjoittelee vain terveenä.

4. Vanhempien apu seuratoimintamme pyörittämisessä on korvaamatonta (kisat, joulu- ja kevätjuhlat...)!

5. Murrosiän myllerrykseen mahtuu monta kehittymispyrähdystä ja jo opitut taidotkin saattavat kadota hetkellisesti. Lapsesi tarvitsee hyväksyvää tukea ja kannustamista

 

OPISKELEVAN LUISTELIJAN VANHEMMAN TOP3

1. Toimi taustatukena, kun lapsesi pohtii lukion tai opiskelujen aloittamisen kynnyksellä lajin jatkamista tai jopa paikkakunnan vaihtoa.

2. Opiskelujen ohessa luisteleva nuori kaipaa edelleen kannustusta ja taloudellista tukea

3. Lopettamassa oleva luistelija puolestaan kaipaa keskustelukumppania tunteidensa purkuun. Sinun on vanhempana hyvä tiedostaa, että lajin parissa voi jatkaa muutenkin kuin luistelemalla itse. Lajista voi saada itselleen ammatin tai elinikäisen harrastuksen esimerkiksi toimimalla ohjaajana / valmentajana. Tuomarin ja teknisten asianatuntijoiden tehtävät voivat olla toiselle mainio tapa jatkaa lajin parissa. Ja aktiivisena seuratoimijana mahdollisuudet ovat monet.

 

Jos lapsesi on kulkenut koko polun läpi seurassa, olet varmast nähnyt, kuinka hänestä on kasvanut ja kehittynyt osaava, pitkäjänteinen, esiintymistaitoinen ja liikunnallinen nuori aikuinen :)

 

 

Lähde: www.stll.fi